Script Software Stuff Coding Mail me! GuzZzt.com
GuzZzt.com  


Bygge
Innan vi bestämmer vilken tjocklek av slang/fästen etc. vi ska välja och eftersom vi är noviser gällande vattenkylningssystem åkte vi till skroten och införskaffade fyra radiatorblock. Ett till mac nissen och två till pc gubben, och ett ifall att något av dem var trasiga. Ett mycket billigt alternativ, och som ni ser på bilden ovan är det rätt rostiga och fula block. Men med lite sprit och färg blir blocket rätt sött.

Radiatorn efter målninng

Efter vi bestämt oss och testat blocken (ett av blocken läckte för övrigt) blir nästa uppdrag att hitta fästen och lämpliga slangar. Enda stället där de hade lämpliga fästen och slangar var Sällfors.

Plugg


Monterat på en plugg

Efter målning av blocken var det dax att sätta fast fästena, först provade vi med ett lim som Verktygsboden rekommenderade oss, Maritimt lim för utomhusbruk och som tål fukt, detta lim sög hårt. Helt värdelöst gummi lim som klarade tryck dåligt (läckte som ett såll vid provtryckning).
Vi åkte tillbaka till Verktygsboden men dom var inte spciellt begåvade gällande vårt ärende, så vi åkte vidare till Sällfors där vi blev tipsade om SuperStål det intelligenta epoxylimmet. Ett två komponentslim som redan efter en kvart är stenhårt. (tips: finns billigare på Biltema)
Efter detta limmande på radiatorerna var det dax för processorblocken att bli konstruerade. Vi har två olika förutsättningar eftersom fästet var olika på Mac/PC. Mac nissen fick tag i en kylfläns som han valde att planfräsa och sedan limma på ett block som lock (med frästa kanaler).
Meddans PC gubben valde att konstruera ett lock till blocket.

Blocket till G4an


Fräst block


Blocket till G4an under limning


Blocket för PCn

Pumpen är inte så mycket att nämna, den gör 13 liter i minuten och låter inte allt för mycket, nästan ingenting, om man lyckas få pumpen fri från luft, vilket kan vara rätt svårt. Innan våran dyra pump, och med vetskapen om att det ligger gamla limrester och annat skräp i radiatorerna kläcker vi den geniala iden att ha ett filter innan pumpen, så den inte går sönder. Ett bränsle filter från Micro gör susen.
« Föregående Sida Nästa Sida »

Innehåll
1. Inledning
2. Material och Inköp
3. Bygge
4. Testkörning
5. Montering
6. Summa summarum
7. Bilder
  Stuff
Flap Display Split Flap Display
Building a split flap display.
Word clock Word Clock
Showing time/date with words.
Hot Plate Hot Plate
For reflow soldering.
Jenkins Build Status Sign Jenkins Build Status Sign
Show the nightly build status.
Light Painting Stick Light Painting Stick
Paint images with light.
Vattenkylning Vattenkylning
Vårat vattenkylnings projekt.(Swe only)
Links Links
Some useful and cool links.
Copyright © 2014 Gustav Evertsson All Rights Reserved.